Kort introduksjon av molybdenlegering og dens anvendelse

TZM-legering er for tiden det mest utmerkede molybdenlegering høytemperaturmaterialet.Det er en solid løsningsherdet og partikkelforsterket molybdenbasert legering, TZM er hardere enn rent molybdenmetall, og har høyere rekrystalliseringstemperatur og bedre krypemotstand, rekrystalliseringstemperaturen er ca 1400 °C, mye høyere For molybden kan den gi bedre loddeevne.

TZM ROD1

MHC er en partikkelforsterket molybdenlegering som inneholder hafnium og karbon.På grunn av den relativt jevne fordelingen av ultrafine karbider, har materialet fortsatt fordelene med utmerket varmebestandighet og krypemotstand ved en temperatur på 1550 °C, og den anbefalte maksimale driftstemperaturen er også 150 °C høyere enn for TZM.For eksempel i ekstruderingsdyser tåler den ekstreme termiske og mekaniske belastninger, så MHC-materialer anbefales for metallformingsapplikasjoner.

TZM

Molybden-zirkonium-legering, dopet med en liten mengde zirkonium (ZrO2) i ren molybden, kan forbedre korrosjonsmotstanden og krypemotstanden til molybden.

Tilsetning av sjeldne jordartsmetaller kan ikke bare forbedre rekrystalliseringstemperaturen og høytemperaturkrypmotstanden til molybden, men også redusere den plastisk-skjøre overgangstemperaturen til molybden betydelig, øke duktiliteten og forbedre romtemperaturens sprøhet og høytemperatur-nedbøyningsmotstanden til molybden.

applikasjon

På grunn av sin utmerkede høytemperaturstyrke, høye rekrystalliseringstemperatur og gode termiske ledningsevne, er TZM-legering mye brukt i romfart, luftfart og andre felt, for eksempel dysemateriale, dysemateriale, gassventilhus, gassrørledning.Den kan også brukes som røntgenroterende anodedeler, støpeformer og ekstruderingsformer, varmeelementer og varmeskjold i høytemperaturovner.

MHC-legeringer er mye brukt i metallformingsapplikasjoner:

● Molybdentråd av sjeldne jordarter brukes hovedsakelig som elektrisk lyskildefilament, EDM-elektrode og høytemperaturovnsvarmeelement.

● Molybdenplater og plater av sjeldne jordarter brukes som wafere for innstansing i tyristorer, samt varmeskjold og styreark for elektroniske rør.

● Molybdenlegering av sjeldne jordarter kan brukes som varmperforeringshode av høykvalitets stål, så vel som materialer til romfart og kjernefysisk industri, røntgenpolmål, støpedyser og ekstruderingsdyser.

● Molybdenformede produkter i sjeldne jordarter brukes som glasssmelteelektroder, smelteelektroder for sjeldne jordarter, smeltedigler, høytemperatursintringsbåter, varmeskjold for høytemperaturstråling, strømningsporter, styreskinner, puter, etc.

● Molybdenlegeringer av sjeldne jordarter kan også brukes som varme katodematerialer for elektroniske rør med middels og høy effekt.Det termiske katodematerialet av sjeldne jordarters molybdenlegering erstatter den nåværende spallasjonswolframkatoden, som har høy driftstemperatur, radioaktiv forurensning og høy sprøhet, og kan redusere driftstemperaturen til røret og forbedre påliteligheten.

TZM, MHC, molybdenlegering, høytemperatur molybdenlegering, bearbeiding av arbeidsstykke1
TZM, MHC, molybdenlegering, høytemperatur molybdenlegering, bearbeiding av arbeidsstykke

Baoji Winners produserer primært wolfram og molybden og dets legeringsmaterialer og kan tilpasses for å møte kundenes behov.For mer produktinformasjon, vennligst kontakt oss (Whatsapp: +86 156 1977 8518).


Innleggstid: Aug-02-2022