Vakuummetallisering – "en ny og miljøvennlig overflatebeleggingsprosess"

Vakuummetallisering av kosmetikkemballasje

Vakuummetallisering

Vakuummetallisering, også kjent som fysisk dampavsetning (PVD), er en kompleks belegningsprosess som gir metalliske egenskaper til ikke-metalliske underlag ved å avsette tynne filmer av metall. Prosessen involverer fordampning av en metallkilde i et vakuumkammer, hvor det fordampede metallet kondenserer på substratoverflaten for å danne et tynt, jevnt metallbelegg.

Vakuummetalliseringsprosess

1.Preparat:Underlaget gjennomgår grundig rengjøring og overflatebehandling for å sikre optimal vedheft og jevn belegg.

2.Vakuum kammer:Substratet plasseres i vakuumkammeret og metalliseringsprosessen utføres under strengt kontrollerte forhold. Kammeret evakueres for å skape et høyvakuummiljø, og eliminerer luft og urenheter.

3.Metallfordampning:Metallkilder varmes opp i et vakuumkammer, noe som får dem til å fordampe eller sublimere til metallatomer eller molekyler, etc.

4.Deponering:Når metalldamp kommer i kontakt med underlaget, kondenserer den og danner en metallfilm. Avsetningsprosessen fortsetter til ønsket tykkelse og dekning er oppnådd, noe som resulterer i et jevnt belegg med utmerkede optiske og mekaniske egenskaper.

Bransjeapplikasjon

 Bilindustri Forbrukerelektronikk
Emballasje industri Dekorative applikasjoner
Mote og tilbehør Kosmetisk emballasje

Vi leverer forbruksvarer for vakuummetallisering, for eksempel wolframfordampningsfilament (tungsten coil), fordampningsbåt, høyrent aluminiumtråd, etc.


Innleggstid: 25. april 2024