Introduksjon til vakuummetallisering av plast: prosesser og applikasjoner

Frontlysbelegg for bil_01

Vakuummetalliseringav plast er en overflatebehandlingsteknologi, også kjent som fysisk dampavsetning (PVD), som legger tynne filmer av metall på plastoverflater i et vakuummiljø. Det kan forbedre estetikken, holdbarheten og funksjonaliteten til plastdeler.

Hovedprosessen for plastvakuummetallisering

1. Rengjøring og forbehandling:Plastunderlaget er grundig rengjort og forbehandlet for å eliminere forurensninger, oljer og rester og sikre optimal vedheft av metalllaget.

2. Vakuumkammer:Plasser plastdelene i vakuumkammeret, og evakuer deretter vakuumkammeret for å skape et lavtrykksmiljø.

3. Metallavsetning:En metallkilde (vanligvis i form av en wolframfilament eller båt) varmes opp til den fordamper. Den genererte metalldampen sprer seg jevnt i vakuumkammeret.

4. Kondensering:Metallatomer kondenserer på plastsubstratet for å danne et tynt metalllag. Tykkelsen på dette laget er nøyaktig kontrollert og varierer fra nanometer til mikrometer.

5. Etterbehandling:Etterbehandlingsprosesser som forsegling eller toppbelegg kan påføres for å forbedre holdbarhet, korrosjonsbestandighet eller utseende.

Anvendelser av plastvakuummetallisering

● Bilindustri:mye brukt i interiør- og eksteriørdeler for å gi metalliske overflater som kromdekorasjon og logoer.

● Forbrukerelektronikk:Brukes på enheter som smarttelefoner, bærbare datamaskiner og hvitevarer for å forbedre estetisk appell og oppfattet verdi.

Kosmetisk emballasje:brukes til luksusemballasje av parfymer, pudder og hudpleieprodukter for å forbedre deres visuelle appell.

Dekorative og arkitektoniske bruksområder:Brukes til dekorative gjenstander, arkitektoniske elementer og skilting på grunn av sin lette og kostnadseffektive metallfinish.

Belysning:Brukes på lampehus, reflektorer og lamper for å forbedre lysfordelingen og effektiviteten.

Vi tilbyr wolfram filamentvarmere, båter, elektronstråledegelforinger, elektronkanonfilamenter, høyrent aluminiumtråd og andre forbruksvarer for termisk fordampning og elektronstrålefordampning.


Innleggstid: 13. mai 2024